PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Свръхсетивни възприятия

Упражнение за телепатия - дуплициране

  1. Седнете удобно на интимно разстояние от друг човек, на около половин-един метър. Не кръстосвайте краката си, не скръствайте ръце, не отпускайте рамене или по друг начин не заставайте в отбранителна позиция.
  2. Гледайте се точно в очите. Ако се вгледате в дясното око на приятеля си, той трябва да се вгледа във вашето ляво око или обратно. Целта е да се вгледате точно в пространството между вас, а не по диагонал. Друг начин да запазите това ясно в ума си е като запомните, че всички действия се случват от едната страна на пространството между вас. Концентрирайте се върху лявата или дясната страна.
  3. Когато и двамата се фокусирате върху окото на другия се опитайте да разширите областта на ясна представа, докато се включи цялото лице на другия човек. В рамките на една или две минути вие ще забележете, че изображението на лицето на другия човек започва да се променя. Отначало промените се изразяват в леко увеличаване на размазването. Кажете на другия човек, когато забележете подобна промяна и се опитайте да опишете относителната  интензивност на промяната, а не на неговите специфични детайли. Бъдете готови да правите това в продължение на 10 минути, ако е необходимо, въпреки, че рядко отнема повече от 1-2 минути. Не забравяйте, че ние имаме способност да пренебрегваме несъответствията в нашето възприятие, а тук търсим точно несъответствия или поглед към реалността зад реалността. Най-трудната част не е това да видите промените, а намирането на думи с които да опишете и визуализирате възприятието си, тъй като то постоянно варира в зависимост от постоянно променящите се нива на интензивност. След като правите това в продължение на 1-2 минути трябва да усетите една много силна промяна на интензивност.
  4. Уверете се, че промените настъпват в същото време и със същото ниво на интензивност. След като промените са станали достатъчно силни, за да се идентифицират лесно, ще продължите да изпитвате по-силни и по-силни визуални промени. Това е доста стряскащо преживяване за повечето хора и може да се наложи да си вземете почивка след първото силно възприятие на промяна, за да се прегрупирате психически.

Има няколко много важни неща, които трябва да бъдат изяснени. Първо техниката е насочена върху това да съсредоточите ума си върху определени действия, а не върху мисленето. Мислите са субективните различия в съзнанието на всеки човек, целта тук е да се дуплицира субективно преживяване, колкото е възможно. Действието което извършвате е опит да видите лицето на другия човек възможно най-ясно, при положение, че запазвате фокуса си само върху едното от очите му. Ако направите това правилно ще спрете да мислите в голямата си част, защото умът ви ще бъде зает със зрителната дейност. Концентрирайте се върху това, което виждате и се стремете да гледате толкова ясно колкото можете.

Промените, които виждате в началото, след първоначалното замъгляване, често са халюцинации. Изображенията изглеждат неестествено и нямат нищо общо с нормално изглеждащите хора. Често изненадата от това че имаме халюцинации е толкова голяма, че вниманието се насочва върху нея и тя става още по-интензивна. Това може да стане доста ужасяваща халюцинация и ако това се случи трябва да я избягвате, защото не е приятно да изпращате „грозни вибрации” на вашия приятел. Всичко което трябва да направите е да мигнете няколко пъти или да се съсредоточите върху нещо около вас за миг и халюцинацията ще си е отишла. Напълно безполезно е да ги преследвате. Когато те се появят, просто мигнете и продължете да търсите по-ясно изображение. Обикновено когато единия човек изпада в състояние на халюцинация, другия се оттегля за малко. Ако единия човек отнеме вниманието си напълно, като например погледне надолу, халюцинацията спира.

Може да сте в състояние да видите, че упражнението работи, когато двама души насочат вниманието си един към друг. Докато стоите и четете това вие можете да насочите вниманието си към различни части на помещението, като например източник на някакви звуци. С необходимата практика вие ще можете да се свързвате телепатично с други хора по същия начин, просто като насочвате вниманието си към тях и дуплицирате това, което те могат да изпитват.

Тази техника може да се сравни със звуците на пианото, те са по ниски в единия му край и по-високи в другия. Телепатията е изкуство, което изисква практика, точно като това да се научим да свирим на пиано. В този случай вие сте роден с инструмента и просто трябва да практикувате доста, за да се усъвършенствате.

Повечето хора заемат отбранителна позиция, когато става въпрос за това да допуснат някой друг „вътре в ума си”, но ако искате да овладеете тази способност трябва да се отворите и да работите с други хора, които също искат да се отворят. Вие ще намерите тези хора сред вашите близки приятели или други познати. Ако работите с правилния човек трябва да забележите визуални промени, доста интензивни и в много кратък период от време. Много е важно вие и вашият партньор да изпитате тези промени по едно и също време и със същото ниво на интензивност. След като това е постигнато, можете да преминете към следващата стъпка, емоционалното общуване.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Среден клас герой
Става най-лесно под ефектът на някои психиделични наркотици като например марихуана диетилов етер или псилоциба кубенсис, както и много други. Откриваш и разбираш също така много неща, свързани с "вечните" въпроси. Преминеш ли границата един път после дори не е нужно да си служиш със субстанции. ;)
екстрасензор
телепатията не се получава с упражнения ....или ти е дадена или не...мозъка трябва да е на определена честота..някои се раждат с нея ,а други я получават при екстремни преживявания
Анонимен
трябва доста работа,за да се постигне и пречистване
Анонимен
kakva e tazi tapotiq
Виж още отзиви
Коментирай
loading...