PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Упражнения за концентрация

Упражнения за концентрация

  1. Упражнения за концентрация
  2. Упражнение за концентрация 1
  3. Упражнение за концентрация 2
  4. Упражнение за концентрация 3
  5. Упражнение за концентрация 4

Упражнение за концентрация 2

След като сте практикували упражнение 1, сигурно ви е станало малко скучно. Все пак за кой ще е приятно да стои да се взира в една малка черна точка, за дълъг период от време. Но това упражнение наистина си заслужава и всеки трябва да може да поддържа концентрацията си минимум 5 минути, преди да премине на следващото ниво.

Отново ще трябва да се концентрирате върху снимка, но този път трябва да се опитвате да се слеете с изображението.

Като се концентрирате върху картината ще започнете да усещате какво е да си венчелистче. Дали са гладки или грапави, студени или топли, мокри или сухи. Бавно оставете на това чувство да завладее цялото ви тяло, докато не усетите, че сте се слели с венчелистчетата.

Продължавайте да се концентрирате върху гледката и усещането и бавно оставете зрението ви да премине от венчелистчетта към цветчетата. Вижте това което останалата част от цветето изглежда от гледна точка на венчелистчето. Позволете на концентрацията ви да ви движи по цялото цвете отгоре надолу и навътре.

Вече знаете какво е чувството да бъдете цвете. Продължете проучването, докато не се задоволите, че сте видели цялото цвете. След това оставете концентрацията си върху цветето и върнете към нормалната гледна точка.

Повечето хора,  които правят това упражнение откриват, че когато се върнат към нормалната си гледна точка са изминали между 15 минути и 1 час, а им се струва, че са минали само няколко минути. Последното нещо което трябва да направите, за да видите дали правите това упражнение правилно е когато се върнете към нормалната си перспектива да се чувствате отпуснат, но пълен с енергия. Това е страхотно упражнение за средата на деня, когато се чувствате уморени да се освежите малко.

Упражнение за концентрация цветеПравете това упражнение толкова често, колкото е необходимо, докато успеете да гледате от перспективата на цветето поне 20 минути. Трябва да правите това поне два пъти месечно, за да поддържате формата си.

Така че отделете няколко минути, за да се отпуснете, дишайте дълбоко и когато сте готови натиснете изображението вдясно и започнете упражнението.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Анонимен
Как да се концетрирам трябва да гледам в 1 точка ли ако някой знае да ми обясни
Не можех да залепя точката на стенат затова я сложих с конец да виси...на края на където си мръдна очите натам се мърдаше и точката
Ако го направя може да се случи аз го мога но нищо не става какво да направя слет това незнам
piite si hapchetata che neshto ne vi e dobre
Анонимен
Здравейте хора, от давна усещам разни неща и най накрая се осмелих да чета за тези неща. Ако може някой да ми помогне да се концентрирам...много ще съм му благодарен. Някакъв начин ако знаете..
Виж още отзиви
Коментирай
loading...