Назад до Упражнения за Психокинеза

Упражнения за Психокинеза

  1. Упражнения за Психокинеза
  2. Първо упражнение: Усещане на енергията
  3. Второ упражнение: Концентрация
  4. Трето упражнение: Визуализация
  5. План за обучение

Трето упражнение: Визуализация

Визуализацията е подобна на Упражнение 2 – концентрация върху сложни изображения. Разликата е, че сега обекта не може да се види с очите, а трябва да си го представим в ума т.е. да го визуализираме. Препоръчително е първо да се изпълнят успешно останалите упражнения, защото тогава резултата от визуализацията ще е много по-бърз.

За това упражнение имате нужда от място, където да се упражнявате на спокойствие и множество предмети. Започнете отначало с прости предмети, като ваза или бутилка. Постепенно изпробвайте уменията си с по-сложни обекти, като например растения. Опишете обекта с възможно най-малките подробности и най-много прилагателни. След това затворете очите си и се опитайте да си представите обекта с ума си – това е визуализацията.

Посредством визуализацията се изгражда връзка с обекта. Колкото по-точно сте го описали, толкова повече ще почувствате сякаш сте част от него. Почувствайте сякаш вие и обекта се превръщате в едно цяло.

Тази интензивна връзка ще ви е необходима после, когато искате да влияете на обектите със силата на мисълта си.

Упражнение 3а – Визуализация

  1. Седнете спокойно. Гърба и главата ви трябва да са на една линия. Целите ви стъпалата трябва да докосват земята. Поставете ръцете на бедрата си.
  2. Вдишайте три пъти дълбоко и мощно. Трябва да дишате така както след натоварен ден да се върнете у дома и да се настаните удобно на дивана. При вдишване повдигнете раменете си нагоре, а при издишане ги свалете.
  3. Сега се опитайте да забравите ежедневните си грижи и се съсредоточете върху дишането си. Почувствайте как стомаха ви се издига при вдишване и след това се свива при издишане.
  4. Сега можете да се опитате да медитирате, но това не е задължително.
  5. Вгледайте се в избрания от вас обект, който трябва да стои на около два метра на нивото на очите и се опитайте да го опишете с всички подробности и да го възприемете като част от вас.
  6. Затворете очи и визуализирайте обекта. Ако загубите връзката отворете си очите, погледнете отново обекта и изградете чрез описанието нова връзка.
  7. С времето визуализацията ще става все по-бързо и с всеки обект ще можете да изградите по-бърза връзка. Целта е да установявате връзка за по малко от минута и след това да визуализирате обекта поне 10 минути.
  8. Завършете упражнението, като обърнете внимание на тялото си. Вдишайте и издишайте дълбоко няколко пъти и след това си отворете очите.

Психокинеза визуализацияКогато напреднете достатъчно, цветята са чудесно средство за упражнение на визуализацията.

Упражнение 3б – Визуализация без описание

При това упражнение трябва да се фокусирате върху обекта, без да го описвате с думи. Това е известно в Будистката медитация, като  медитация на празнотата или медитация на тишината. След като сте обучили съзнанието си да обръща цялото внимание на един обект и можем да го опишем точно тук и сега, то това не означава че обекта е описан. За някои това може да звучи нелогично, но ще го обясним по следния начин. Има две крайности за контрол на ума, ако искате да контролирате материята с него.

Тук приемате всеки обект и се опитвате да се концентрирате върху него, най-малко 5 минути, без да се замисляте. Не оставяйте на ума си да ви казва например това е ваза, тя е дълга или висока.

Оттук нататък продължете, като в Упражнение 3а, но без да се опитвате да описвате обекта и очите ви са отворени.

Рейтинг:

Отзиви

Джани
Хора Помогнете ми и Аз Искам да Усвоя Телекинеза и Психокинеза та Искам да се Науча как Да мога Управлявам Контрол Върху ума си и да се Науча как Да Вдигам или насочвам Предмети Без да ги Докосвам. Ако Някои ми даде Наставления или поне малък урок Ще съм му Много Благодарен, имам мечтата още От Дете Да мога Да местя или Вдигам предмети сигорно защото обичам много Фантастични или Паранормални Филми Моля Даите ми Някакви насоки Благодаря Още от Сега????????????
Как така ще извикаме полтъргайст
Денислав
Много интересни техники. Бих искал да започна тези упражнения. Някой който е по-напред с нещата би ли ме посъветвал? Кои техники и упражнения за духовното развитие са подходящи за начало?
фунай
Хора при мен се получи с малка хартия първо си игра с нея завъртях я няколко пъти и после я спрях доближих си ръцете близо без да я докосвам и си преставих че още се върти и почнах да я местя и да се върти 10 опита направих става ама после ме заболя главата от едната страна и спрях
Незнам но примен маи се получава
Виж още отзиви
Коментирай
loading...