Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Свръхспособности  »  Свръхсетивни възприятия  »  Засилване на способностите

Засилване на способностите

Засилване на способностите

Всички хора имат това, което наричаме психически способности, но при повечето хора тези способности са твърде слаби, за да бъдат открити и да имаме някаква полза от тях. Има обаче устройства, които ефективно могат да разширят нашите психически способности. Наричаме ги „психически лостове”, по подобие на физическите лостове, които увеличават физическата сила.

Повечето психически лостове са с древен произход и малко от тях са по-нови. Всички те са свързани с подсъзнанието , където се намират психическите способности. Основната причина повечето хора да не могат да демонстрират своите способности е поради менталната намеса, която може да блокира или променя по друг начин психическите способности преди те да достигнат до съзнателните нива на мозъка. Психическите лостове влияят директно на подсъзнанието и формират сигнал, който достига до съзнателното състояние на разума, без да се трансформира от него.

Лицата, които твърдят, че нямат никакви или само слаби психически способности, могат да ги увеличат посредством психическите лостове, така че да успеят да изпитат някои от екстрасензорните възприятия. Тези които имат добре развити способности ще успеят да ги засилят още повече и да подобрят тяхната точност няколко пъти.

Повечето психически лостове работят благодарение на това, което се нарича Ideo-Motor Response (IMR) - несъзнателна реакция на тялото, породена от психическо преживяване. Това са малки промени в напрежението на мускулите, при които се извършват микро движения породени от подсъзнателните стимули. Други психически лостове имат сензорна обратна връзка и могат да имат много по-драматичен ефект. Към тях се включва кристалната топка, генератор на шум и др.

Масичка за спиритически сеанси и маса за разтоварване

Масичката за спиритически сеанси също е психически лост. Предимството тук е, че участват повече хора. Това води до един подравнителен или филтриращ ефект, който остава само данните, които са общи за психичните центрове на всички, които се намират около масата.Този филтър изчиства единичните концепции на подсъзнанието на всеки един от участниците и по този начин води до по-точна информация. Има много налична литература за това как да се използва масичката за сеанси и ако сте заинтересовани можете да потърсите допълнителна информация.

Случайните полета

Най-забележителен психически лостове са "Случайните полета" . С тях, почти всеки може  действително да види ясни изображения директно от подсъзнанието. Те са много лесни за изграждане и ефектът от тях е доста силен.

Тези устройства работят на същия принцип, като "кристална топка"  или "черните огледала", които  ясновидците  използват в продължение на хилядолетия. Този принцип се нарича "Retnal” обратна връзка. При нормалното зрение, очите фокусират изображението върху ретината, която предава данните по зрителния нерв към визуалния кортекс. Подсъзнателното изображения, обаче се предава по друг начин по зрителните нерви  на ретината. Това винаги се случва, но ефектът е толкова слаба, че лесно се пренебрегва за сметка на нормалната зрителна функция. Тези изображения могат да се видят, но при условие, че човек се вгледа в повърхност, която е достатъчно "празна" и безлична, така че да намали ефектите на нормалното зрение.

Огледала, кристални топки,  мастилени точки, бели стени и други подобни вършат добра работа. Това, че изображенията всъщност се виждат, не се оспорва от конвенционалната наука. Противоречията са дали тези образи са с психически характер. Когато изображенията идват от подсъзнанието, отговорът може да е "да". Проблемът с използването на тези устройства е, че ако не сте особено надарени, ще ви отнемат много часове на практика и болка, преди да можете да видите изображение и само около 10% от хората успяват да направят това. С устройството за случайните полета , обаче повече от 90% от тези, които го опитват да видят подсъзнателни  образи успяват още от първия опит.

Случайните полета са видима площ, състояща се от случайни разсейвания на светли и тъмни точки. Оцветяването на бял лист с тъмни точки може да ви свърши чудесна работа, като случайно поле. Ако сгънете листа под формата на буквата “L” и осветите листа отзад ще сте готови с направата на едно случайно поле.

Този лист хартия направен по този начин няма да работи много по-добре, отколкото например точките по мазилката на тавана. За да увеличат своята сила случайните полета трябва да оформят 3D области. Това може да стане, чрез пълненето на гладък двустранен цилиндричен резервоар (стъклена чаша или буркан) с вода и го поставите пред осветената хартия. От разстояние 2-3 метра всяко око ще вижда различен модел и по този начин се създава 3D ефект, който прави устройството толкова ефективно.

Първият път, когато направите това ще ви отнеме около 10 минути, за да получите някакви резултати. Чрез метода проба грешка вие ще разберете точно по какъв начин да гледате полето. В следващите сесии вие ще сте в състояние да виждате образи почти веднага. Процеса се изпълнява по следният начин. Седнете в затъмнена стая на около 2-3 метра от устройството. Погледнете точките под стъклото и се представете нещо. Например може да си зададете въпроса „Как ще изглежда бъдещата ми съпруга?” Въпросът не е важен, но помага да увеличите вашата концентрация. При това упражнение няма проблем да мигате с очи.

Помага ако държите главата си в малко леко наведена позиция, така че очите ви да трябва да гледат нагоре, за да видите устройството. Скоро ще забележите, един вид бяла "мъгла" и някои сурови  изображения наподобяващи лице. На този етап ще изглежда, като че ли съзнателно правите изображение от точките. Малко по-късно изведнъж ще видите картина, която изглежда като  черно-бяла снимка с нисък контраст.

Тя не може да бъде разпознаваема отначало, но постепенно ще стане с по-ясен фокус. Продължавай да гледате и ще видите "слайдшоу" серия от изображения, които стават по-плътни и избледняват за около 5 секунди. Някои от изображенията са изключително ясни. Скоро слайдшоуто ще приключи и ще дойде време за края на сесията.

Какво сте видели? Действителните изображения от подсъзнанието. Дали пък не са от бъдещето?  Подсъзнанието има достъп до психичните ви центрове, така че е нормално някои от виденията ви да се случат. Обикновено въпроса който си задавате преди да започнете сесията така и не получава отговор, той просто служи за стартиране на процеса.

Защо случайните полета са толкова ефективни? То намаля усилията необходими на зрителната система да види подсъзнателни изображения. По случайност  някои  от тъмните петна по хартията ще съответстват на тъмните петна на подсъзнателното изображение (същата ситуация се отнася и за светлите петна). Мозъчни системи след това трябва само да потискат  тъмните петна, които не съответстват с изображения или да подобрят неотговарящите бели петна. Това отнема по-малко усилие, отколкото изграждането на видимия образ от празната зрителна повърхност  и позволява на повечето хора  да видят изображения.

Звукови случайни полета

В исторически план някои оракули са използвали звуците издавани от махалото или шумоленето на листата, за да общуват с духовете. Други са се вслушвали в шума на свещени водопади. Изглежда те са използвали т.н. „Бял шум”. Белият шум всъщност е случайно поле, генерирано от много честоти.

На теория и практика белият шум може да ни позволи да чуем гласове от нашето подсъзнание и дори духове или други телепатични същества, тъй като подсъзнанието е свързано директно към психичните центрове. За да бъде това звуково устройство по ефикасно, то трябва да бъде 3D.

Всеки читател с малко познания в областта на електрониката може да направи генератор за бял шум. Звуковото случайно поле, обаче изисква наличието на поне два генератора на бял шум. Изходът им трябва да се свърже със стерео слушалки, като единият звук отива в лявата слушалка, а другия в дясната. За да бъде това устройство високо ефективно, трябва да преобладават ниските честоти. Ако си направите и изпробвате подобно устройство, моля споделете във форума ни какво сте изпитали.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 5 оценки
прегледи 20502

Препоръчани продукти

Коментари за Засилване на способностите

  1. .

    Антария.неяснотите за слепите хора,така да ги нарека,са ми пределно ясни,просто така съм се родила,и ми е писнало от слепци.И подигравки.затова понякога мълчанието е,за мен не злато а сребро:)

  2. 1.

    Ако не гледате в рекламата с гъбата тя не се показва! Това значи, че ни наблюдавате през камерите на телефоните ни!????

  3. 2.

    по точно ако не гледате в камерата!

Подобни статии

PsIQ тест

PsIQ тест

Тестът PsIQ е много лесен. Вие ще бъдете попитани за 48 въпроса. Отговорете на въпросите с "никога" ...
Пирокинеза

Пирокинеза

Пирокинеза ниво 1 – Какво е огънят? Решили сте да придобиете умения по пирокинеза. Първата ви задач...
Аерокинеза

Аерокинеза

Аерокинеза ниво 1 – какво е въздуха? Въздуха е от жизненоважно значение за нас хората. Той не е про...
Геокинеза

Геокинеза

Геокинеза ниво 1 – Какво е земята? Ние всички сме на земята. Тя ни дава сила, безопасност и храна, ...
Други психокинези

Други психокинези

Атмокинеза Атмокинезата е способността да се повлияе на времето. За да можете да владеете атмокинез...