Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Свръхспособности  »  Свръхсетивни възприятия  »  Развиване на екстрасензорните възприятия

Развиване на екстрасензорните възприятия

Развиване на екстрасензорните възприятия

Ако си мислите, че имате екстрасензорни възприятия и искате да ги развиете има информация в Интернет, която може да ви помогне да развиете вашите психически способности. Става въпрос за някои от най-новите научни открития за екстрасензорни възприятия.

Може би ви се е случвало да си мислите за някой определен човек и когато телефона ви звънне той да е отсреща или пък карате си колата и започвате да си тананикате любима песен, след това пускате радиото и същата песен върви по него. Друг подобен пример е изведнъж да ви обземе странно чувство на страх и когато се обадите да чуете някой близък човек да разберете, че той се е разболял.

Необясними събития, като тези се случват на всички нас. Дали това са просто съвпадения или доказателство за човешкото шесто чувство, което ние все още не разбираме напълно. Съществува ли такова нещо, като ESP – свръхсетивно възприятие? Ако съществува може ли всеки да развие и засили тази своя способност? Много хора отговарят на тези въпроси с ДА.

Според Асоциацията за изследване и просвещение екстрасензорно възприятие е способността да получаваш или изпращаш информация без да се използват петте сетива: зрение, вкус, слух, допир и мирис. Оттам идва и терминът шесто чувство. Екстрасензорните възприятия биват 5 категории:

 • Телепатия – комуникация чрез съзнанието
 • Ясновидство – Виждане на събития и обекти, чрез едно вътрешно зрение.
 • Предчувствие – Способност да виждате събития, преди те да възникват.
 • Рекогниция – способността да виждате минали събития.
 • Психометрия – Способността да научите за историята на даден обект, като го докоснете.

Човек може да се роди с тези способности или да ги придобие, след преживяването на някакво екстремно паранормално или травматично събитие. Известни медиуми, като Едгар Кейси смятат, че всеки човек има определени способности свързани с екстрасензорните възприятия, тъй като това е „естествена способност на душата”. Учените, които изследват паранормалните явления твърдят, че всеки човек има заложени в себе си тези способности, но при повечето хора те са твърде слабо развити и не могат да се използват за каквато и да е употреба.

За щастие има упражнения и дори уреди, които могат да ви помогнат да развиете вашите латентни психични сили. Един начин за развиване на психичните сили е чрез т.н. „Зенер карти” – това са пет карти, като всяка от тях има отличителен символ. Тези карти са разработени специално за телепатични експерименти  от парапсихологическата лаборатория на университета в Дюк. Чрез тези карти вие тествате вашите екстрасензорни възприятия, като трябва да познаете какъв е символа на избраната от вас карта.

От науката свързана с паранормалното можете да научите как да отключвате подсъзнанието си, посредством използването на различни техники и инструменти. Те се наричат „психически лостове”  и стимулират "Ideo-Motor Response (IMR)" – несъзнателна реакция на тялото, породена от психическо преживяване. Това са малки трептения на мускулите, причинени от подсъзнателни стимули. Можете да ги тествате и дори да се научите да контролирате тези лостове, като използвате махало или масичка за спиритически сеанси.

Може да използвате и т.н. PSI колело. Това е просто устройство, което можете да сглобите и в дома си. При него посредством мисловната си сила, трябва да можете да завъртите колелото, като с повече практика, трябва да сте способни да го спирате и да променяте посоката му на въртене и да можете да го контролирате дори от няколко метра разстояние. Ключът за постигането на повече и по-силни психически способност е практиката. Колкото повече тренирате вашата концентрация, толкова по-добри резултати ще постигнете.

Какво казва научният свят за екстрасензорните възприятия? Естествено, че е скептичен. Повечето академични психолози все още не възприемат съществуването на екстрасензорни възприятия или както те ги наричат „Анормални процеси на прехвърляне на информация и енергия”. Все пак около 55% от природните учени и 77% от учените в областта на изкуството и хуманитарните науки смятат, че свръхсензорните възприятия са факт или вероятна възможност. Психолозите като цяло остават най-скептични, защото те знаят колко лесно хората могат да бъдат измамени, поради липсата на възпроизводими резултати.

Научните доказателства за екстрасензорни възприятия са налице, благодарение на проучвания проведени от организации като Обществото за психични изследвания. 

Рейтинг: 4.3/5 на базата на 7 оценки
прегледи 25751

Препоръчани продукти

Коментари за Развиване на екстрасензорните възприятия

 1. .

  мисля че трябва да се насочвам в интуицията зада може да развия и 6 чакра

 2. 1.

  Взирането в изгрева всяка сутрин или още познато като бретарианство, отвори интуицията ми до степен, в която мога да усетя дали един човек носи позитивна или негативна енергия спрямо мен. Принципно тази практика трябва да продължи 9 месеца, като е още по-добре в момента, в който наблюдаваш шеметните вибрации на това кълбо енергия, да си бос и в контакт с почва, трева, течаща вода.

Подобни статии

Какво е Психокинеза

Какво е Психокинеза

Какво е психокинезата? Психокинезата е възможността самостоятелно да се повлиява на материята само ...
PsIQ тест

PsIQ тест

Тестът PsIQ е много лесен. Вие ще бъдете попитани за 48 въпроса. Отговорете на въпросите с "никога" ...
Пирокинеза

Пирокинеза

Пирокинеза ниво 1 – Какво е огънят? Решили сте да придобиете умения по пирокинеза. Първата ви задач...
Аерокинеза

Аерокинеза

Аерокинеза ниво 1 – какво е въздуха? Въздуха е от жизненоважно значение за нас хората. Той не е про...