Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Свръхспособности  »  Свръхсетивни възприятия  »  Телепатия

Телепатия

Телепатия

Телепатията е начин за предаване на информация между хората, без участието на петте сетива (чуване, виждане, помирисване, чувстване и вкус) или известни физически взаимодействия. От древногръцки думате се превежда, като „теле” –далече и „патос” – насочване. Когато става въпрос за четене на мислите на хората, говорим за четене на мисли или умствена телепатия. Парапсихологията се занимава с изследването на телепатията.

Доказателства за телепатия

Често се казва, че няма научни доказателства за телепатия, но телепатията е едно от най-добре документираните явления в областта на крайната наука.

Институтът за „Крайните области на психологията” е провел експеримент свързан с телепатия. Изпращач и получател са били поставени в отделни стаи. Единия от участниците в експеримента наблюдава видео, докато за друг видеото е заглушено с шум и червена светлина. Получателят трябва да свърже своите видения с един от 4 клипа. В това изследване са взели участие 80 студенти. Вероятността за случайни съвпадения е 25% и всеки резултат над 30% може да се разглежда като доказателство. Резултатът от експеримента бил 32,5%.

Резултатът веднага е обявен от научните среди, като отклонение или неизвестна грешка в експеримента. Възможността, че налице има доказателства за телепатия изобщо не се взима под внимание. Доказателствата са били на лице, но са отхвърлени. Скептиците твърдели, че участниците в експеримента не са знаели един за друг и не може да има съзнателно изпращане или приемане на информация. Въпреки това тенденцията в резултатите е видна.

Ние също тествахме явлението телепатия. За тази цел взехме 3 символа – триъгълник, кръг и кръст. Изпращачът трябва да мисли за един от символите, а получателят да определи кой е символа. Нормалното разпределение тук е 33% за всяка от фигурите. През първата седмица, резултатите наистина бяха около 30-35%, през втората седмица процента започна да се покачва, за да стигне 60% през 3-та седмица. Това показва едно много важно следствие – телепатията може да се научи!

Добре документирана е и телепатията между хора и животни. Такива например са при кучетата, които усещат, когато стопанина им се прибира вкъщи.

Теория – морфологични полета

Все още не е ясно как работи телепатията. Мнозина вярват, че ефекта от морфологичните полета може да я обясни. Британският биолог Рупърт Шелдрейк развива тази теория. Според него живите същества и неживата материя могат да имат достъп до всякакъв предишен опит и информация.

Възможности и ограничения

Телепатията бива два вида:

  • Емоционална телепатия – при която се предават емоции и чувства.
  • Психична телепатия – при която се предава ясна информация.

Може да комуникирате с други същества, но ясен разговор, като при лична среща е невъзможен.

Умствено слабите лица могат да бъдат повлияни по телепатичен начин. Ако тренирате редовно ще бъдете в състояние да изпращате съобщения, образи и чувства на някои хора.

Рейтинг: 3.9/5 на базата на 13 оценки
прегледи 30823

Препоръчани продукти

Коментари за Телепатия

  1. .

    Телепатията е удивителен начин за изпращане на информация без думи.

  2. 1.

    тъй ли

Подобни статии

Изохронни тонове

Изохронни тонове

Изохронните тонове са един от многото инструменти, използвани за увличане на мозъчните вълни (Brainw...
Пси топка

Пси топка

Пси е форма на енергия и Пси топките не са нищо повече от топки с енергия. Вие с вашата Пси енергия,...
Пси тест

Пси тест

Психокинезата е възможност да се влияе на материята само със силата на мисълта. Тя има много форми, ...
Парапсихология

Парапсихология

Парапсихологията е научна дисциплина, която изследва умствените способности, съществуването на живот...