Назад до Упражнения за концентрация

Упражнения за концентрация

  1. Упражнения за концентрация
  2. Упражнение за концентрация 1
  3. Упражнение за концентрация 2
  4. Упражнение за концентрация 3
  5. Упражнение за концентрация 4

Упражнение за концентрация 4

Това упражнение за концентрация също включва очите и мозъка, но повечето хора смятат, че е малко по-лесно, защото не трябва да разконцентрирате очите си по начина по което това става, когато има две изображения.

За това упражнение всичко от което имате нужда е едно малко парче цветна хартия, което е с различен цвят от цвета на стените.

Формата на хартията няма значение, можете да използвате кръгове, квадрати или каквато форма ви харесва. Трябва ви също и малко парче тиксо. Определете къде ще седнете и залепете парчето на стената пред вас в другия край на стаята на нивото на очите. Не трябва да е прекалено високо или прекалено ниско, за да не ви се схване врата.

Фокусирайте си концентрацията върху хартията. Оставете всички други мисли да напуснат ума ви. Концентрирайте се без думи. Не мислете за факта, че това е парче хартия не мислете, че то има определен цвят, просто се концентрирайте върху него без никакви мисли или думи, които влизат в ума ви.

Поставете си за цел около 3 минути, за да започнете. Само когато стигнете до точката, където можете да прекарате цели 3 минути без да се унасяте към нещо друго, след това можете да увеличите продължителността на 4 или 5 минути.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Анонимен
Как да се концетрирам трябва да гледам в 1 точка ли ако някой знае да ми обясни
Не можех да залепя точката на стенат затова я сложих с конец да виси...на края на където си мръдна очите натам се мърдаше и точката
Ако го направя може да се случи аз го мога но нищо не става какво да направя слет това незнам
piite si hapchetata che neshto ne vi e dobre
Анонимен
Здравейте хора, от давна усещам разни неща и най накрая се осмелих да чета за тези неща. Ако може някой да ми помогне да се концентрирам...много ще съм му благодарен. Някакъв начин ако знаете..
Виж още отзиви
Коментирай
loading...