Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Свръхспособности  »  Психокинеза  »  Упражнения за Психокинеза  »  Второ упражнение: Концентрация

Упражнения за Психокинеза

Упражнения за Психокинеза

Второ упражнение: Концентрация

Концентрацията е алфата и омегата

В предишните упражнения ви показахме как да чувствате енергията и да я насочвате, но за да постигнете психокинеза не се изисква само енергия.

Трябва ви също и силен и концентриран ум, който да насочва енергията. Колкото по-силна е вашата концентрация и насочвате мислите си към вашата цел, толкова по-силен е ефекта от психокинезата.

Има много начини за упражнение на концентрацията. Медитацията е най-добрият вариант за това, защото тя дава и допълнителни  положителни ефекти, като здраве, духовно развитие и др.

Упражнение 2 – съсредоточаване

Първо прегледайте инструкциите много внимателно. Има много възможности. Вие трябва да се опитате да намерите най-доброто упражнение за вас.

 1. Седнете спокойно.Главата и гърба ви трябва да лежат на една линия. Стъпалата ви трябва да докосват земята напълно, а ръцете ви трябва да са поставени върху бедрата.
 2. Издишайте три пъти дълбоко  и мощно. При вдишване повдигайте раменете нагоре, а при издишване ги спускайте надолу.
 3. Сега се опитайте да забравите ежедневните си грижи и се съсредоточете върху дишането си. Почувствайте как стомаха ви се издига при вдишване и след това се свива при издишване.
 4. След това можете да започнете медитацията, но това не е задължително.
 5. Сега ще разгледаме различни упражнения за концентрация.

Упражнение 2 – концентрация върху точка

Психокинеза концентрация върху точкаПри това упражнение се съсредоточавате само върху една точка. След като овладеете мислите си ги насочете към точката. Вземете лист, химикал и часовник, за да засечете за колко време можете да запазите концентрация. Трябва да можете да се концентрирате за минимум 20 минути преди да продължите по-нататък. Имайте търпение, защото това упражнение може да ви отнеме няколко седмици.

6.Концентрирайте се само върху точката (вижте снимката)

7.Когато ума ви се разсее, запишете времето си и започнете упражнението отново.

8.Правете това упражнение поне по 10 минути на ден, като постепенно увеличавате времето до 30 минути. Ще се изумите колко бързо минава времето. Ще ви се струва, че сте бил концентриран за кратко време, а в действителност ще са се минали около 20 минути.

9.Завършете упражнението, като просто затворите очи и вдишате дълбоко няколко пъти. След това отворете очите си.

Можете да преминете към следващото упражнение, ако успеете да запазите концентрацията си за поне 20 минути само в точката.

Упражнение 2 – концентрация върху сложни изображения

Психокинеза концентрация върху сложен обектС това упражнение вие се придвижвате една крачка напред. Сега трябва да се концентрирате върху по-сложни изображения или обекти. Ще описвате обектите в най-малките детайли и с възможно най-много прилагателни. Използвайте думите, за да опишете колко горещо, студено, кръгло, квадратно, жълто, зелено и т.н е описваното от вас нещо. След това трябва да станете още по-точни и детайлни, като например слънчево жълто, алено червено грубо закръглено и т.н.

Чрез описанието си изградете връзка с обекта или изображението. Колкото по-подробно го описвате, толкова повече ще усещате как ставате част от него. Трябва да се почувствате все едно вие сте обекта.

Тази интензивна връзка ще ви е необходима по-късно, когато искате да повлияете на обекта със силата на ума си, като например да се движи, както е при телекинезата.

Долната снимка е един пример за такъв обект, но можете да използвате и някое друго изображение. Започнете както и в другите упражнения за концентрация.

6.Концентрирайте се върху снимката (вижте снимката)

7.Вгледайте се в детайлите и се опитайте да ги опишете. Вашето въображение няма граници. Старайте се да бъдете по-точни и детайлни. Ще видите неща, които не сте забелязвали преди.

8.Представете си какво е усещането да живеете на клон. Почувствайте вятъра и оставете на слънчевите лъчи да ви докоснат.

9.Изградете интензивна връзка. Поддържайте тази връзка най-малко 10 минути.

10.Завършете упражнението, като затворите очи и дишате дълбоко няколко пъти. След това отворете очи.

Някои може би ще се запитат с какво точно трябва да се свържете в обекта, за да се почувствате едно цяло с обекта. Във филма Матрицата Презареждане детето го казва много добре: „Не се изкривява лъжицата, а ти си този който се изкривява.”

Ако успеете да направите тази връзка с обект, можете да преминете към следващото упражнение. Важно е да виждате нещата без да използвате очите си.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 7919

Препоръчани продукти

Коментари за Упражнения за Психокинеза

 1. .

  vsichko e vqrno,raboti unikalno,samo ne marzeluvaite

 2. 1.

  Мии ДА...

 3. 2.

  Уникално е понеце ходя на състезания по тичане и всеки път в залата го правя и се чуствам доста добре дава ти енергия!!!!!!!

 4. 3.

  Понеже*

 5. 4.

  Мога ли да попитам защо когато се концентрирам върху картинката с черната точка след 2,3, минути започва всичко около тази картина да се появява мъгла. Само по средата където е точката се получава малък кръг в който няма мъгла. Всичко друго е мъгла. И много силно се усеща енергията по тялото ми. Толкова силно се движи нагоре надолу.

 6. 5.

  Забравих да спомена, че и в стаята става мъгляво само малкото кръгче с точката не.

 7. 6.

  Анонимен от 05.Юли 2015.
  Отговарям.
  Очите ,като всяко сетиво имат свойството адаптация. Когато върху дадено сетиво се въздейства с постоянен дразнител и той не се променя, същият бива игнориран.
  Когато се взираме в една точка, целият образ ,който виждат очите ни ,остава непроменен и след определено време мозъкът го игнорира. Всичко около тази точка е статично и започва да изчезва - потъва в мъгла.
  Интересното е че този процес на адаптация може да се контролира. Аз мога съзнателно да го ускоря ,казвайки на мозъка си да игнорира определен дразнител. Мога гледайки точката да накарам да изчезне точно определен обект попадащ в зрителното ми поле.
  Най-трудното в случая е адаптирането към светещ обект, понеже светлината въздейства силно върху рецепторите и мозъкът я смята за важна - адаптира я трудно. При мен се получава чрез съзнателно действие.

  Казвам всичко това за да знаете какво може да постигнете .Щом аз го мога - можете и вие.

 8. 7.

  абе вие нищо не энаете эа психокинеэата това е да контролираш ума на някое съэдание

 9. 8.

  Незнам но примен маи се получава

 10. 9.

  Хора при мен се получи с малка хартия първо си игра с нея завъртях я няколко пъти и после я спрях доближих си ръцете близо без да я докосвам и си преставих че още се върти и почнах да я местя и да се върти 10 опита направих става ама после ме заболя главата от едната страна и спрях

 11. 10.

  Много интересни техники. Бих искал да започна тези упражнения. Някой който е по-напред с нещата би ли ме посъветвал? Кои техники и упражнения за духовното развитие са подходящи за начало?

 12. 11.

  Как така ще извикаме полтъргайст

 13. 12.

  Хора Помогнете ми и Аз Искам да Усвоя Телекинеза и Психокинеза та Искам да се Науча как Да мога Управлявам Контрол Върху ума си и да се Науча как Да Вдигам или насочвам Предмети Без да ги Докосвам.
  Ако Някои ми даде Наставления или поне малък урок Ще съм му Много Благодарен, имам мечтата още От Дете Да мога Да местя или Вдигам предмети сигорно защото обичам много Фантастични или Паранормални Филми Моля Даите ми Някакви насоки Благодаря Още от Сега????????????

Подобни статии

Изохронни тонове

Изохронни тонове

Изохронните тонове са един от многото инструменти, използвани за увличане на мозъчните вълни (Brainw...
Пси топка

Пси топка

Пси е форма на енергия и Пси топките не са нищо повече от топки с енергия. Вие с вашата Пси енергия,...
Пси тест

Пси тест

Психокинезата е възможност да се влияе на материята само със силата на мисълта. Тя има много форми, ...
Парапсихология

Парапсихология

Парапсихологията е научна дисциплина, която изследва умствените способности, съществуването на живот...